menu_vastzetten

Vastzetten van lading

Lading in vrachtauto’s, schepen en andere vervoermiddelen moet goed vastgezet worden. Tijdens het vervoer spelen er allerlei krachten van buitenaf, zoals een slecht wegdek, noodstops en uitwijkmanoeuvres. In veel gevallen is de gewone wrijving tussen lading en laadvloer niet voldoende. Dit kan gevaarlijke situaties veroorzaken. Veiligheid is essentieel, daarom is het zaak om de inhoud goed vast te zetten. BCF heeft tal van oplossingen in het assortiment.


Vastzetten op pallets of magazijnrekken

Ook voor materialen die u vervoert binnen uw bedrijf – of die in uw magazijn zijn opgeslagen – is het belangrijk dat zij op een goede en veilige manier worden opgeslagen. BCF denkt met u mee en geeft een deskundig en persoonlijk advies. Waar nodig wordt maatwerk toegepast om de veiligheid in uw bedrijf te optimaliseren.

Spanbanden in allerlei soorten en maten

Spanbanden van 50 mm breedte kent iedereen wel uit de transportwereld. BCF levert spanbanden in de breedtes van 25 mm, 35 mm, 50mm, 75 mm en zelfs 100 mm. Daarnaast kunnen de spanbanden ook met diverse soorten ratels en eventueel met haken of fittingen, van standaard staal of RVS geleverd worden.Heeft u afwijkende of tussenliggende lengtes of breedtes nodig? Bijna alles is mogelijk, vraag het ons en we laten u weten of dit maatwerk mogelijk is. 

Accessoires voor spanbanden

Alle artikelen die u nodig heeft voor spanbanden zoals losse ratels, gespen, haken, los band, touwbinders, spanbandoprollers en vloerankers.

Sjorbanden 

De sjorbanden, ook wel bagagebanden genoemd, is een spanband zonder ratel maar met een metalen/kunstof gesp. Beschikbaar in de breedtes van 25 mm, 35 mm, 75 mm en zelfs 100 mm

Strap2Go

BCF is officeel distributeur van Strap2Go. Dit is een unieke, veilige en eenvoudige tijdbesparende oplossing voor het vast- en losmaken van diverse soorten ladingen in vrachtwagens. Strap2Go maakt gebruik van een combinatie van elastiek, wieltjes en speciale magneten. Die magneten zorgen ervoor dat de spanbanden in ruststand keurig in de hoeken van de trailer worden gefixeerd. Daardoor levert belading met een palletwagen of een heftruck geen enkel probleem.

Zelfoprollende spanbanden

Buiten de gewone collectie spanbanden en sjorbanden, heeft BCF een assortiment zelfoprollende spanbanden van 25 mm en 50 mm breedte met daarin enkele variaties. De band kan eenvoudig uit de trommel worden getrokken zoals bij een autogordel.

Slacklines

Een strakgespannen band tussen twee bomen waar iemand gebalanceerd overheen loopt. U ziet het steeds vaker. Dit noemen we slacklinen! De gespannen band kan meeveren en reageert op de beweging van de persoon. Slacklinen is een echte rage onder de sportievelingen.

Ladingstangen

Ladingstangen (ook wel telescoopstangen genoemd) worden gebruikt om te voorkomen dat uw producten gaan schuiven tijdens het vervoeren van de vracht in een vracht- of bestelwagen. 

Palletwagen

Deze robuuste handpalletwagen kan tot 2500 kg heffen en heeft achter dubbele wielen. 

Topstop

Een palletwagen of pompwagen en in België een transpallet genoemd, kan makkelijk worden vast gezet met onze Topstop. Dit is een kunststof pompwagenhouder met rubber anti-slip dopjes, waardoor de pompwagen niet meer uit zichzelf gaat "lopen" in de vrachtwagen of trailer.

Aanhangwagennetten

Na een wettelijke aanpassing voor aanhangwagens, worden ook onze aanhangwagennetten steeds vaker gekocht. We bieden u een ruime keuze aan in netten die fijnmazig, of juiste grotere mazen hebben, eventueel ook DEKRA gecertificeerd. Zoekt u een afwijkende maat, neem dan contact op. Ook hierin is maatwerk onze standaard.