menu_stuwen

Stuwen

Vervoert u goederen via (zee-)containers, vrachtwagens of treinwagons? Het is belangrijk om optimaal te laden, zodat uw goederen perfect beschermd zijn en er zo efficiënt mogelijk met de ruimte wordt omgesprongen om tijd en geld te besparen.


Stuwzakken

We krijgen vaak de vraag van klanten welke voor de eerste keer stuwzakken willen gaan gebruiken, wat voor type stuwzakken ze moeten gaan gebruiken. Die vraag is niet in één zin te beantwoorden, dat hangt van meerdere factoren. Voor een goed advies maken we samen met u een inventarisatie zodat we u een optimaal advies kunnen geven. We hebben twee opties voor stuwzakken:

AtMet

De zeer voordelige stuwzakserie van AtMet met de level 1 PP stuwzakken.  PP- stuwzakken bieden voor vrijwel alle ladingen de optimale beveiliging bij het verzenden van goederen, onder andere per schip of vrachtwagen. Voorzien van Venturi-snelventiel; dit ventiel sluit zichzelf direct na het vullen. Er kan geen lucht verder ontsnappen uit het ventiel. Om die reden worden de AtMet stuwkussens geleverd zonder ventieldop; die zijn namelijk overbodig! 

Rothschenk

Een zeer voordelige stuwzak,deze voorkomt dat lading gaat schuiven, vallen en kantelen.  PP- stuwzakken bieden voor vrijwel alle ladingen de optimale beveiliging bij het verzenden van goederen, onder andere per schip of vrachtwagen. Let op, level 0 White Line stuwzakken zijn niet geschikt voor vrachten welke uiteindelijk per treinwagon in de USA of Canada vervoerd worden. Als uw vracht uiteindelijk hier gebruik van maakt, kies dan voor de Level 1 Red Line stuwzakken. Ten slot heeft Rothschenk ook nog een 3D Red Line stuwzak. Een standaard stuwzak heeft rondom één naad, deze kan alleen naar het midden toe maximaal opgeblazen worden. Een 3D stuwkussen heeft meerdere naden, door deze vorm van productie kan dit type stuwkussen grotere openingen opvullen.

BCF-Products biedt het juiste advies en levert de gewenste hulpmiddelen voor het optimaal beschermen en zo efficiënt mogelijk vervoeren van uw lading, zoals:

  • Stuwzakken (ook wel dunnagebags genoemd)
  • Vulpistolen
  • Compressoren
  • Lashingband, lashinggespen, lashingdoeken, lashingsets 

Vulhulpmiddelen

De luchtcompressor moet bereikbaar zijn op de plaats waar u de vrachtwagen of container gaat laden. De luchtslang van de luchtcompressor moet lang genoeg zijn om tot in de kop van de trailer of container te kunnen komen. Naast de compressor gebruikt u een vulpistool die verkrijgbaar is in onze webshop. Als u de beschikking heeft over een accucompressor is dit vulpistool niet nodig. 

Lashingsysteem

Behalve de stuwzakken dient u ook een lashingsysteem aan te brengen aan de deurzijde van de container of vrachtwagen. Wij bieden u diverse soorten lashingband met de bijbehorende gespen aanbieden. Op die manier kunt u zelf banden in de container kunt monteren, of u kiest voor al voorgemonteerde lashingsets of een lashingdoek. Een lashingdoek is een soort zeildoek met daaraan lashingbanden gemonteerd. Het laden van een vracht in combinatie met stuwkussens of stuwzakken vereist een goede uitleg, wat ook door middel van ladingschetsen duidelijk gemaakt kan worden aan het personeel. BCF-Products kan u hiermee assisteren en adviseren, vraag ons gerust om een advies.